Bıktık bu sivrisineklerden! Sivrisinekleri evimizden bebeklerimizden nasıl uzak tutarız? Bebeğinizi sivrisinek ısırdıysa, bebeğimizi bu kaşıntıdan nasıl kurtarırız? Sivrisinek kovucu ve kaşıntı giderici doğal yöntem önerilerimiz için…

Bir çok böcek gibi“sivri sinekler kokudan hoşlanmazlar”, örneğin lavanta, fesleğen, karanfil vb. gibi…

Evinizden sivrisinekleri kovmak için

Rüzgar alan pencere önlerine bir bardak suya damlattığınız lavanta yağı ile çare bulabilirsiniz. Ben ayrıca minik kızlarımın yatağının etrafına çok az lavanta suyu spreyi ile ekstra sivrisinek kalkanı oluşturuyorum. Tamamen doğal lavanta yağı ile sivrisinekleri kovarken hiç bir zehirli sinek kovucuya ihtiyaç duymadan sivri sinek ısırıklarından kurtulabilirsiniz.

Bir koşu lavanta yağı temin edemediğiniz taktirde, karanfil ve limon formülünü öneriyorum: Limonu ortadan ikiye keserek, içine 10 tane karanfil batırıp odanızda, hatta bebeğimizin başucunda bulunduruyoruz.

Sivrisinekleri kovmak için evinizin rüzgar alan kısımlarında canlı fesleğen bulundurmanızı öneririz.

Sivrisinekleri kovmak için lavanta yağı veya karanfil ile evinizi güvenceye aldınız. Evinizin dışında yanınıza lavanta yağı/suyu sivrisinek kovucunuzu almadığınız bir anda, parkta bahçede belki de sahilde bebeğinizin narin cildi ansızın sivrisinek tarafından ısırıldıysa… ki hep de yanaktan ısırır bu lanet sivrisinekler…  Sivri sineğin ısırdığı yerlere sabun sürerseniz sivri sinek ısırığının kaşıntısını kesersiniz.

Sinek ısırıklarında kaşıntı önleyici çeşitli kremler, merhemler olsa da malesef benim ve minik kızlarımın sivrisinek ısırıklarının kaşıntısını yavaşlatmadı bile. Dolayısıyla sivrisinek ısırığı kaşıntısı için çareyi doğal yöntemlerde arayıp bulduk: kalıp sabunun köpüğü yahut doğrudan kalıp sabunu sürebilirsiniz. Eğer kalıp sabununuz yoksa sıvı sabunu da deneyebilirsiniz.

Sivrisinek ısırığının kabarıklığını ve sertliğini almak için ise aloe vera deneyebilirsiniz.

Sinek ısırığı lekelerinizin kalıcı olmaması için ısırık yerlerin güneş görmemesi çok önemlidir. Burada genel bir bilgi vermekte fayda var: yara izlerinizin kalıcı olmaması için yara bölgeye güneş göstermemelisiniz. Güneş gören yaralar leke bırakır ve kalıcı lekelere dönüşür.

Sivrisinekler hakkında popüler bilim detayları…

Şahsen bilim ve teknoloji özel ilgi alanım olduğu için düzenli olarak takip ettiğim Bilim Teknik dergisinin geçmiş yıllarda konu ettiği sivrisinek ile ilgili aklımda kalanları paylaşayım;

Bilim adamlarının araştırmalarına göre sivrisinekleri dünyadan tamamen silmeye kalksak dahi ekolojik denge bozulmuyormuş… Sivrisineklerden beslenen özel bir tür vs. yokmuş ve ekolojik denge üzerinde bir görevleride olmadığından yeri doldurulmaz bir canlı değilmiş. Gece uyku tutmayıp sivrisinek avına çıkmış ve bu yazıyı yazan bendeniz de bu bilgiyi okuduğumdan beri isyandayım. Sivrisineklerin kökü kurutulmuyor, kurutulmayacak da.. Sivrisinek ile ilgili sektör yatırımları ve karlılığı gibi maddi detaylardan dolayı bizleri ısırmaya devam ediyorlarmış.

Share: